extra

Movies that Matter - Ask the Sexpert

Vanaf 24 december 2018 te bekijken

Ask the Sexpert, geselecteerd voor het Movies that Matter Festival, is nu online exclusief voor Trouw-abonnees te zien. Lees hier de recensie in Trouw.

Ask the Sexpert was vorig jaar op het Movies that Matter Festival 2018 te zien en is nu online exclusief voor Trouw-abonnees te zien. De documentaire schetst een humoristisch portret van de 93 jaar oude dokter Mahinder Watsa: dé man achter de superpopulaire column ‘The Sexpert’ in de Indiase krant Mumbai Mirror. Watsa bespreekt daarin openhartig seksualiteit en de do’s en don’ts van het in India zeer beperkt besproken en door taboes omgeven thema seks.

Ask the Sexpert
Ondanks de economische vooruitgang, en de daaruit voortvloeiende culturele veranderingen, is er in het hedendaagse India nog steeds weinig ruimte voor openheid over seksualiteit. Op veel scholen wordt geen seksuele voorlichting gegeven. De vooruitstrevende dokter Mahinder Watsa houdt zich al decennialang met het onderwerp bezig: als gynaecoloog verbaasde hij zich al over het grote gebrek aan kennis over seksuele gezondheid bij zijn cliënten. Daarom zet hij zijn kennis en ervaring in om het discours over seks naar een hoger, gezonder niveau te tillen.

Met een grote dosis humor, maar zonder oordelen te vellen, beantwoordt hij dagelijks vragen van lezers over hun seksleven. De rubriek is ongekend populair, maar niet iedereen is even blij met de bejaarde seksuoloog. Een moralistische, conservatieve vrouwelijke activist krijgt al de kriebels van anatomische afbeeldingen van de geslachtsorganen en strijdt met hand en tand voor seksuele geheelonthouding tot aan het huwelijk. Ze klaagt de krant dan ook aan wegens obsceniteit, maar gelukkig laat de schrijvende dokter zich niet gemakkelijk uit het veld slaan.

Wilt u dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws en de beste artikelen over o.a. cultuur van de redactie? Schrijf u hier in voor onze redactionele nieuwsbrief.

De film opent zich na inloggen en met invullen van uw e-mail adres in de Trouw Exclusief omgeving en u kunt dan direct kijken. Het is niet mogelijk de film door te sturen of te downloaden. Mocht u technische problemen ondervinden dan kunt u op werkdagen contact opnemen met actiecoordinatie@persgroep.nl.

Movies that Matter Festival
Kijk films die u aan het denken zetten, ontmoet bijzondere filmmakers en mensenrechtenactivisten uit alle windstreken, en ga in discussie over actuele onderwerpen op het Movies that Matter Festival. Van 22 t/m 30 maart 2019 vindt het internationale film- en debatfestival over vrede en recht plaats in Filmhuis Den Haag en het Theater aan het Spui. Negen dagen lang kunt u rond de zeventig spraakmakende speelfilms en documentaires zien in combinatie met verdiepingsprogramma's in de vorm van een inleiding, nagesprek of debat. Daarnaast verkent u met VR-cinema onbekend terrein zonder het Spuiplein te verlaten, bezoekt u ter plekke exposities en geniet u van dagelijkse muziekoptredens.

Gratis voor abonnees: actie verlopen

Van 24/12/2018 tot 14/01/2019 te bekijken

Engels ondertiteld

Gekozen door de redactie

Al een profiel?

Nog geen profiel?

Aanmelden