event

Welkom in Bubbelonië

’De polder kletst’; welke taal vertrouw jij wel?

 

We trekken ons terug in onze veilige bubbel. Verliezen we zo het vermogen elkaar te begrijpen en te bereiken? In een serie columns reist filosofieredacteur Peter Henk Steenhuis langs de grenzen van onze taal op zoek naar de grenzen van onze werelden.

Praat nu mee met Peter Henk Steenhuis over Bubbelonië! 

De politiek verandert sneller dan het klimaat. Ondertussen weten we met pensioenen en flexibele contracten geen raad. Instituties als vakbonden, werkgeversorganisaties, en de politiek bieden geen antwoord op nieuwe vragen. Wantrouwen steekt de kop op: de polder wordt ongeloofwaardig. Dat heeft te maken met onze taal. Woorden als flexibiliteit, inzetbaarheid, human resource management, transparant – het zijn niet onze woorden, het is een financiële taal die ons de mond snoert. 

Kom praten en meedenken over een taal die we wél vertrouwen. Op 7 juni 2019 tussen 13.30 en 17.30 uur op Campus Landgoed Zonheuvel in Doorn.

Met Daan Roovers, de nieuwe Denker des Vaderlands, en met wetenschapsjournalist Mark Mieras, en Trouwjournalist Peter Henk Steenhuis.

Nu ook -kosteloos- toegankelijk voor Trouw-lezers. 

N.B. Vol=vol!