event

Trouw in het land: Lelystad

Van kerkpagina naar Religie & Filosofie

(opnieuw kaarten beschikbaar)

Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van uw dagblad Trouw, gaat de krant naar waar het allemaal om begonnen is: de ‘trouwe’ lezer in het land. 

Hoe religieus is Nederland eigenlijk (nog)? Lange tijd leken secularisatie en ontkerkelijking zo dominant, dat tegen elke vorm van geloof en religie vreemd werd aangekeken.

Volgens schrijfster en journalist Yvonne Zonderop is religie aan een opvallende comeback bezig. Is dat misschien de reden dat The Passion zo populair is? We vragen het aan liturgiewetenschapper Mirella Klomp (PthU) die hier onderzoek naar doet. Theoloog Alain Verheij van Trouws Theologische Elftal geeft commentaar. Hij schreef het boek ‘God en ik - Wat je als weldenkende 21e-eeuwer kunt leren van de Bijbel’. Columnist Stijn Fens spreekt een column uit.

Verder praten hoofdredacteur Cees van der Laan en schrijver Peter Bootsma over de geschiedenis van Trouw, waarin het deze keer vooral gaat over het belang van Religie & Filosofie voor de krant. Oud-Chef Kerkredactie Monic Slingerland en redactiechef Religie & Filosofie Nico de Fijter sluiten bij het gesprek aan.

De presentatie van de avond is in handen van Wilfred Scholten.

Donderdagavond 3 mei

  • Lelystad, Aviodrome
  • Start 19.30 uur, pauze 20.30, eind 22.00 uur
  • Deuren open vanaf 19.00 uur
  • €11,50 p.p. incl. borrel/koffie
  • Thema: van kerkpagina naar Religie & Filosofie

Bestel hier uw kaart

Toekomstige bijeenkomsten

Mocht ondanks deze informatie de inhoud op deze website onvolledig zijn , dan kunnen wij daarvoor geen aansprakelijkheid aanvaarden.