event

Trouw in het land: Assen

Donderdag 13 juni

UITVERKOCHT! U KUNT HELAAS GEEN KAARTEN AAN DE DEUR KOPEN.

Trouw in het land - Assen

Zingeving. Een begrip dat van alles kan betekenen. Is het een hype of meer dan dat? Maar wat dan? En wat heb je er aan? We onderzoeken dat deze avond in het Drents Museum in Assen.

Redacteur Henk Steenhuis geeft een korte Cursus Zingeving.

Schrijfster Christa Anbeek vertelt over haar door filosofie geïnspireerde zoektocht naar de zin van het leven toen ze veel te maken kreeg met verlies en verdriet. Ze ontwikkelde een Zingevingsspel om zelf op weg te gaan. De jonge theoloog en filosoof Gerko Tempelman schreef in het boek ‘Ongeneeslijk religieus’ over zijn worsteling met God, geloof en de filosofen. Wat bracht hem dat? Trouw-redacteur en filosoof Leonie Breebaart en columnist Stijn Fens geven hun visie over wat zingeving is en wat de krant er mee doet. Hoofdredacteur Cees van der Laan opent en spreekt een woordje mee.

U kunt in de pauze gratis de inspirerende tentoonstelling Sprezzatura - Vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860-1910)  bezoeken. Directeur van het Drents Museum Harry Tupan geeft voor de pauze uitleg over deze tentoonstelling.

De presentatie is in handen van Wilfred Scholten.

Donderdagavond 13 juni

  • Deuren open vanaf 18:30 uur

  • Start 19.00 uur 

  • Pauze 19:55 uur & gelegenheid bezoeken tentoonstelling

  • Eind 21:55 uur met borrel

  • €11,50 p.p. incl. koffie/thee bij inloop, museumbezoek en in pauze en borrel na

  • Thema: Zingeving. Is het een hype of meer dan dat?

  • Locatie: Drents Museum, Brink 3 (Groepsentree), 9401 HS Assen

     

Mocht ondanks deze informatie de inhoud op deze website onvolledig zijn, dan kunnen wij daarvoor geen aansprakelijkheid aanvaarden.