event

Macht(eloosheid) over de natuur

Trouw organiseert in samenwerking met Pakhuis De Zwijger de programmareeks ‘Trouw Duurzame 100’. Inspirerende en toonaangevende experts uit deze ranglijst spreken hierin over actuele thema’s.

Natuur en emotie

Het debat in juli gaat over Emoties als drijfveer van natuurbeleid. Landschapspijn, het kappen van bomen, de Oostvaarders-plassen: Natuur zorgt voor emotie en debat. Maar we denken heel verschillend over natuur. Wat is ‘echte’ natuur en wat moeten we
ermee? Is menselijk ingrijpen geboden of juist niet? Met Marjolein Demmers (nummer 39 op de lijst D100), directeur van Natuur & Milieu; Frank Berendse (nummer 47) emeritus hoogleraar natuurbeheer; Han Olff hoogleraar ecologie; Eva Bullens; van campagne ‘Bescherm het Bos’, Amelisweerd, en de actief twitterende boswachter Tim Hogenbosch, Staatsbosbeheer.

Datum: Do. 5 juli, 20.00uur
Locatie: Pakhuis de Zwijger,
Piet Heinkade 179, Amsterdam

Gratis toegang, u dient wel te reserveren.

Reserveer hierLees hier het artikel

 


 

De Duurzame 100 van Trouw is een jaarlijkse ranglijst die bestaat uit 100 Nederlanders die het afgelopen jaar zijn opgevallen op het gebied van duurzaamheid. In deze programmareeks gaan we de dialoog aan met inspirerende sprekers uit deze lijst, steeds binnen een specifiek thema zoals natuur, financiering, energietransitie, voedsel en ondernemerschap. Hoe vertalen we ambitie naar praktijk, hoe maken we duurzaamheid mainstream en met welke dilemma's worden we geconfronteerd in onze poging hiertoe? Het publiek wordt uitgenodigd te participeren.