event

De Duurzame 100

In Pakhuis de Zwijger 

Trouw organiseert in samenwerking met Pakhuis de Zwijger de programmareeks ‘Trouw Duurzame 100’. Inspirerende en toonaangevende experts uit deze ranglijst spreken hierin over actuele thema’s.

Op woensdag 19 juni: Over een nieuwe economie

Een duurzame en groene economie klinkt leuk, maar een transitie is ingewikkeld en kost tijd. Voor een echte duurzame economie zijn andere prikkels, nieuwe regels, experimenteer-zones en frisse maatstaven nodig. Zelfs eigendomsverhoudingen komen ter discussie te staan. We hoeven bij dit ingewikkelde proces niet te wachten op de politiek. Bestaande bedrijven doen namelijk al van alles binnen de huidige kaders en nieuwe bedrijven zetten een andere standaard neer. Financiers hebben een sleutelrol. Tijdens deze bijeenkomst gaan we in gesprek met een aantal duurzame koplopers die het economische systeem stap voor stap veranderen.

Datum:           Maandag 19 juni
Locatie:          Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade, Amsterdam

Gratis toegang, u dient wel te reserveren

Alle programma's in deze reeks:
Maandag 19 juni:         Over een nieuwe economie

Reserveer nu 

De Duurzame 100 van Trouw is een jaarlijkse ranglijst die bestaat uit 100 Nederlanders die het afgelopen jaar zijn opgevallen op het gebied van duurzaamheid. In deze programmareeks gaan we de dialoog aan met inspirerende sprekers uit deze lijst, steeds binnen een specifiek thema zoals natuur, financiering, energietransitie, voedsel en ondernemerschap. Hoe vertalen we ambitie naar praktijk, hoe maken we duurzaamheid mainstream en met welke dilemma's worden we geconfronteerd in onze poging hiertoe? Het publiek wordt uitgenodigd te participeren.